17 januari, 2012

Storm i vattenglas

I dag har jag bara en stillsam undran. Manliga sportsjournalister, har ni ingen koll över huvudtaget? 
Hästsport är en av de sporter i Sverige som lockar flest deltagare i alla åldrar. Men visst ja, det är ju en tjejsport...ojdå. Men förstår ni de flesta tjejer är utrustade med telefoner och förstånd och röstade såklart på sin hjälte Rolf-Göran Bengtsson. 
Nu kan ni kanske tycka att Marcus Hellner kom lite i kläm då han likväl förtjänade priset men någon måste ju vinna och RGB prestation i världscupen är ingen liten grej som ni verkar tycka. 
Hur kan Aftonbladet godkänna att ni får skriva ner idrottsmän på detta sätt??? Nu tänker jag framförallt på chatten med puckot Leifby som blev så besviken över att hans stora idol Daniel Sedin (vem är det nu igen) inte fick vinna. Men han trodde att om Daniel nästa år gör någon liten grej i Tyskland så kommer det att gå så mycket bättre för honom. 
Vårt samhälle är alltså inte mer jämlikt än så?  Men om ni tror att det bara var kvinnor som röstade på RGB så titta igen, marginalen till tvåan säger allt. 
Så bit igen och sluta vara bittra. Världen gick inte under, den gick åt rätt håll. 

Jag vill också påpeka att själv är jag livrädd för hästar, de sparkas,  bits och är aldeles för höga för sitt eget bästa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar